Velkommen inn i min verden...

Så hyggelig at du har lyst til å ta en titt inn her. Skriv gjerne en hilsen/kommentar om du har lyst!


So nice of you to have a look at my blogg. -I would appreciate if you put a comment here.

torsdag 18. mars 2010

Oppskrift på " KNURP" / Recipe on Hildes crisp bread

Hei

Jeg har lyst til å dele en oppskrift på tynne knekkebrød, som jeg har døpt " Knurp".
De er veldig gode og enkle å lage, men det tar litt tid pga. svelling av havregryn og steking.
Vil bare si at dere kan variere meltype og frø etter hva dere liker/tåler. Alt går bra, og jeg pleier å bruke glutenfritt grovt mel, eller grovt speltmel, siden jeg ikke tåler vanlig hvetemel.

HILDES KNURP

125 gr. grove havregryn
4 dl vann
Dette skal bløtes i en time ca.
------------
125 gr.grovt sammalt hvetemel (eller hva du synes er best)
50 gram valmuefrø (er viktig for smaken)
50 gram sesamfrø
1 ts salt (kan sløyfes)
Man kan også tilsette urtekrydder som man liker.
------------
Bland dette sammen og ha det oppi de oppblødte havregrynene.
Bland alt godt sammen.
------------

Smør stekeplaten med smør/margarin
Bre røren så tynt utover som mulig med slikkepott, samtidig som det skal være røre overalt. Denne porsjonen holder til litt over en langpanne. For å få 2 langpanner må du ta 1 og 1/3 porsjon ca.
Stek midt i ovnen på 175 grader
------------

Etter ca. 15 minutter må du ta ut stekeplaten og skjære opp i biter/ruter med kniv el. pizzarulle.
Stek dem videre i ca. 45 minutter til de er pent gylne og tørre.
NAM  NAM  NAM

-------------------------------


Hildes Crisp Bread

125 gram full grain oatmeal 
4 dl. water
Let this mix stay for 1 hour
-----------
125 gram full grain wheat, or any other flour you would prefer
50 gram poppy seeds (these are important for the good taste)
50 gram sesame seeds
1 teespoon salt (can be dropped)
-----------
Mix all the ingredients well together.
Lubricate a big oven pan with butter, and spread the mix quite thin into this pan.
Roast it in the middle of the oven at 175 *Celsius at first for abt.15 minutes.
Take it out and make bits or routes in the dough.
Roast for another 45 minutes until they are nice light brown and dry and crispy
Note: You may take some more/other seeds into it, and maybe also some herb spice.

Yammi   yammi

3 kommentarer:

  1. Namm :) Disse hørtes sprøe og gode ut. Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  2. Høres veldig godt ut! Jeg har en annen oppskrift på knekkebrød også, men har litt problemer med å få dem sprø... skal prøve din neste gang! :-)
    Mønster til veska er kjøpt på www.lappelaaven.no og heter "Fanny Weekend bag". :-)

    SvarSlett
  3. Åååå, så spennende. jeg bare må prøve disse- og her blir de glutenfrie ja...

    SvarSlett